Sunday, November 13, 2016

PENGEDAR SHAKLEE KINRARA: TIGA PERKARA ASA PENGURUNAN BERAT BADAN


Assalammualaikum Dan Salam Kasih Sayang..

Entry kali ni saya kongsi kan secara ringkas Supplement yang tubuh kita perlukan 
dan cadangan suplement Shaklee.

Pertama : Detox

Kenapa perlu detox? Detox adalah proses membersihkan usus dimana segala toksin, 
lemak dan lendir yang melekat di dinding usus dikeluarkan melalui pembuangan air 
besar. Selepas dinding usus kita bersih. baru badan kita dapat menyerap nutrien pada 
tahap optimum.

Untuk detox ni, boleh mulakan dengan Herb Lax, sejenis mild laxatif daripada 
Shaklee. Untuk ibu yang menyusukan anak, tak berapa recommend sangat, takut effek
pada baby (sesetengahnya). Jika anda gusar, tak perlu ambil Herb Lax pun takpe
tapi pastikan anda konsisten dengan alfalfa/fiber k? Bagi yang lain, boleh mencuba.

Kedua : Protein

Tahukah anda bahawa untuk mengawal berat badan, pengambilan protein sebenarnya
sangat penting? Protein bukan aje utk bina badan, bina muscle tau tetapi protein ini 
sebenarnyalah antara zat yang membantu up kan metabolisme tubuh anda, untuk 
perkembangan otot (yes of course), dan membantu kita rasa kenyang lebih lama. 
Lebih best. lagi, protein juga mampu membakar kalori sehingga 35%.

Untuk protein terbaik, anda boleh memilih samada Cinch Shake atau jika anda ibu
yang menyusukan bayi, jangan ambilk Cinch Shake ni, tapi gantikan dengan ESP @ MealShake (extra tau sebab ESP ni membantu mempercepatkan penghasilan susu 
badan)

Ketiga : Lecithin

Lecithin ni memang asasnya adalah 'fat emulsifier' atau bahasa mudahnya 'pancair 
lemak'. Lecithin ni apabila bergabung/bertemu dengan lemak akan membuat lemak-lemak  itu akan 'pecah' dan dia akan 'melekat' pada lemak2 tu dan membawa keluar
lemak-lemak dari badan dengan bantuan fiber.

So, itulah dia tiga suplemen asas yang tubuh kita perlukan dalam proses mengawal 
berat badan. Selain tu, senaman, amalan pemakanan yang betul, senaman yang 
konsisten juga penting.

Jika anda perlukan panduan pemakanan dan konsultasi, boleh hubungi saya :)

BERMINAT MENJADI PENGEDAR? 
Dengan kualiti produk yang terjamin, saya sangat memerlukan pengedar untuk memenuhi keperluan di setiap pelusuk negeri, termasuk negara jiran seperti Indonesia, Singapura dan Brunei.

Hubungi saya jika berminat menjadi pengedar, kehadiran anda amat dialu-alukan!

Zana adalah Pengedar Sah Shaklee. Jika nak beli apa-apa produk Shaklee, boleh hubungi zana segera. Ready Stock. 


Nama: Zanariah Binti Hussin
ID SHAKLEE: 1124178
Email: zanariahhussin2@gmail.com
Call / WhatsApp : 011-2129 2428
FB: Zanariah Hussin


Jika anda ingin menikmati harga penjimatan potongan harga (diskaun) sehingga 20%, anda boleh mendaftar sebagai ahli Shaklee. Keahlian RM 78.90 sahaja termasuk pos (seumur hidup) dan anda berpeluang menikmati lebih banyak keistimewaan lain selepas mendaftar sebagai ahli nanti. 


Jika anda nak beli produk SHAKLEE ataupun nak COD area PUCHONG PERDANA, PUCHONG PRIMA, SAUJANA PUCHONG, PUTRA PERDANA, TESCO BUKIT PUCHONG, BANDAR PUTERI PUCHONG, GIANT BANDAR PUTERI, TAMAN WAWASAN PUCHONG, SERI KEMBANGAN, USJ, SUBANG JAYA, DAMAI UTAMA PUCHONG, GIANT BANDAR KINRARA, BANDAR KINRARA 1,2,3,4&5, TAMAN KINRARA, TAMAN BUKIT KINRARA, PUTRA PERDANA, PUNCAK JALIL, LESTARI PERDANA, BUKIT JALIL, TAMAN EQUINE, SERI KEMBANGAN boleh hubungi zana (011-2129 2428) untuk temujanji. Jika anda berada di luar kawasan ini, anda masih boleh dapatkan vitamin hebat ini. Zana akan pos ke alamat anda ke seluruh Malaysia =)


Dapatkan konsultasi PERCUMA dan TIPS EXCLUSIVE dengan setiap pembelian khas untuk anda!


Post a Comment
Copyright to Zana vitamin shop
Designed by UMIESUEstudio 2015