Tuesday, December 29, 2015

PENGEDAR SHAKLEE KINRARA: SALAD AYAM DAN BROKOLI


Assalammualaikum Dan Salam Kasih Sayang..

Mesti Ibu-Ibu diluar sana yang kehabisan idea nak masak apa kan. Entry hari ini nak kongsi sikit resepi yang senang dan mudah nak siapkan. Jom cuba.





Bahan-Bahan

2 keping dada ayam bakar – dipotong dadu
¼ brokoli – dicelur
1 keping roti Wholemeal
1 sudu serbuk paprika / cayenne
1 sudu garlic salt


Cara-Cara membuat

1. Panaskan Roti Wholemeal diatas ceper tanpa minyak. Bagi yang ada toaster, boleh guna toaster je.
2. Potong roti dalam bentuk dadu
3. Campurkan roti dan bahan-bahan yang lain dalam mangkuk yang besar.
4. Gaul sebati dan hidangkan

Sebarang pertanyaan atau pembelian mengenai SHAKLEE boleh PM inbox zana

Nama: Zanariah Binti Hussin
ID SHAKLEE: 1124178
Email: zanariahhussin2@gmail.com
Call / WhatsApp : 011-2129 2428
FB: Zanariah Hussin


Jika anda ingin menikmati harga penjimatan potongan harga (diskaun) sehingga 20%, anda boleh mendaftar sebagai ahli Shaklee. Keahlian RM 78.90 sahaja termasuk pos (seumur hidup) dan anda berpeluang menikmati lebih banyak keistimewaan lain selepas mendaftar sebagai ahli nanti. 

Jika anda nak beli produk SHAKLEE ataupun nak COD area PUCHONG, SAUJANA PUCHONG, PUTRA PERDANA, SERI KEMBANGAN, USJ, SUBANG JAYA, PUTRAJAYA, GIANT BANDAR KINRARA, BANDAR KINRARA 1,2,3,4,5,6, TAMAN KINRARA, DAMAI UTAMA PUCHONG, PUTRA PERDANA, PUNCAK JALIL, BUKIT JALIL, TAMAN EQUINE, SERI KEMBANGAN boleh hubungi zana (011-2129 2428) untuk temujanji. Jika anda berada di luar kawasan ini, anda masih boleh dapatkan vitamin hebat ini. Zana akan pos ke alamat anda ke seluruh Malaysia =)

Dapatkan konsultasi PERCUMA dan TIPS EXCLUSIVE dengan setiap pembelian khas untuk anda!! 

PENGEDAR SHAKLEE KINRARA: KURUS YANG MENJIMATKAN DENGAN LECITHIN


Assalammualaikum Dan Salam Kasih Sayang..




Ramai yang bertanya pada saya betul ke Lecithin boleh membantu menurunkan berat badan atau erti kata nak kurusJ


Disini saya kongsikan beberapa Testimoni yang Berjaya menurunkan berat badan dengan kos yang menjimatkan. Anda tak percaya? Lecithin tak semahal Program diet yang ada diluar sana tau!


Testimoni 1


Lecithin sangat best, makan bagai nak rak tetap maintain


Testimoni 2




Baru 2 bulan ambik herb-lax + lecithin dari baju saiz 50 dah bole pakai saiz 46


Testimoni 3



Semalam tiba2 jiran datang rumah tanya makan apa boleh kurus? Baju Kebaya tahun 2005 masa anak dara boleh muat balik. Penangan LECITHIN mmg terbaek!


Testimoni 4




Penurunan hampir 10kg dalam masa 4 bulan


Testimoni 5



Wajib amik Lecithin n Alfalfa. suka sgt bila inci dah makin kurang byk, naju2 lama dah boleh pakai


Zana adalah Pengedar Sah Shaklee. Jika nak beli apa-apa produk Shaklee, boleh hubungi zana segera. Ready Stock. 


Nama: Zanariah Binti Hussin
ID SHAKLEE: 1124178
Email: zanariahhussin2@gmail.com
Call / WhatsApp : 011-2129 2428
FB: Zanariah Hussin


Jika anda ingin menikmati harga penjimatan potongan harga (diskaun) sehingga 20%, anda boleh mendaftar sebagai ahli Shaklee. Keahlian RM 78.90 sahaja termasuk pos (seumur hidup) dan anda berpeluang menikmati lebih banyak keistimewaan lain selepas mendaftar sebagai ahli nanti. 

Jika anda nak beli produk SHAKLEE ataupun nak COD area PUCHONG, SAUJANA PUCHONG, PUTRA PERDANA, SERI KEMBANGAN, USJ, SUBANG JAYA, PUTRAJAYA, DAMAI UTAMA PUCHONG, GIANT BANDAR KINRARA, BANDAR KINRARA 1,2,3,4&5, TAMAN KINRARA, PUTRA PERDANA, PUNCAK JALIL, BUKIT JALIL, TAMAN EQUINE, SERI KEMBANGAN boleh hubungi zana (011-2129 2428) untuk temujanji. Jika anda berada di luar kawasan ini, anda masih boleh dapatkan vitamin hebat ini. Zana akan pos ke alamat anda ke seluruh Malaysia =)

Dapatkan konsultasi PERCUMA dan TIPS EXCLUSIVE dengan setiap pembelian khas untuk anda! 

Thursday, December 24, 2015

PENGEDAR SHAKLEE KINRARA: MERAWAT BENGKAK SUSU DENGAN LECITHIN SHAKLEE


Assalammualaikum Dan Salam Kasih Sayang..



Bayi anda dah kerap menyusu, anda pun dah kerap pam atau perah, tetapi payudara anda masih lagi berketul-ketul. Anda tidak selesa kerana susu tersumbat, ia menyakitkan dan boleh membawa kepada demam.

Dah puas menuam, mandi air panas suam, diurut, tetapi masih lagi ada benjolan atau ketulan di bahagian belah kanan, kiri, bawah atau atas payudara.


KENAPA TERJADI SUSU TERSUMBAT?

Susu tersumbat ini kebiasaanya berlaku kerana ibu kurang mengepam atau bayi kurang menyusu secara efektif. Jika payudara tidak disalirkan dengan betul, susu akan terus mengundur kerana penghasilan lebih cepat daripada saliran. Susu  ini akan dipaksa mengalir ke tisu sekitar yang akan menyebabkan keradangan, tisu jadi merah, panas dan sakit.

Sesetengah ibu akan mengesan satu tompokan putih kecil pada hujung putingnya, iaitu tanda saluran puting susu tersumbat, sel kulit tumbuh di atasnya. Jika anda menghidapinya, anda boleh merawatnya dengan mencucuk hujungnya dengan jarum yang telah disteril atau anda boleh memicitnya sendiri. Apabila susu tersumbat itu pecah, susu akan memancut. Anda akan rasa sangat lega dan selesa. Ketulan dan benjolan pada payudara akan hilang serta merta.

Untuk ibu yang payudaranya tidak mempunyai tompokan putih kecil itu, anda bolehlah mencuba teknik ini. Ramai ibu yang gembira dengan hasilnya. Perhatikan gambar di bawah, di mana posisi ibu membolehkan graviti membantu aliran susu ibu supaya lebih lancar ketika bayi menyusu. Untuk lebih selesa, ibu boleh meletakkan beberapa biji bantal supaya ibu tidak krem dan letih semasa menyusu dalam  posisi ini.

Sambil menyusu, tenangkan fikiran. Ingat..stress boleh melambatkan penyembuhan. Cara paling mudah – tenung wajah si manja anda semasa menyusu. Sebaik selesai penyusuan, anda akan mendapati ketulan itu telah HILANG.

Dalam masa yang sama, ibu juga boleh mencuba LECITHIN dari SHAKLEE untuk mengatasi masalah susu tersumbat.

Lecithin dapat menguraikan susu tersumbat pada saliran-saliran halus payudara anda. Saya sendiri pernah mengalami situasi susu tersumbat ini, dan Lecithin sangat membantu.


Zana adalah Pengedar Sah Shaklee. Jika nak beli apa-apa produk Shaklee, boleh hubungi zana segera. Ready Stock. 


Nama: Zanariah Binti Hussin
ID SHAKLEE: 1124178
Email: zanariahhussin2@gmail.com
Call / WhatsApp : 011-2129 2428
FB: Zanariah Hussin


Jika anda ingin menikmati harga penjimatan potongan harga (diskaun) sehingga 20%, anda boleh mendaftar sebagai ahli Shaklee. Keahlian RM 78.90 sahaja termasuk pos (seumur hidup) dan anda berpeluang menikmati lebih banyak keistimewaan lain selepas mendaftar sebagai ahli nanti. 

Jika anda nak beli produk SHAKLEE ataupun nak COD area PUCHONG, SAUJANA PUCHONG, PUTRA PERDANA, SERI KEMBANGAN, USJ, SUBANG JAYA, PUTRAJAYA, DAMAI UTAMA PUCHONG, GIANT BANDAR KINRARA, BANDAR KINRARA 1,2,3,4&5, TAMAN KINRARA, PUTRA PERDANA, PUNCAK JALIL, BUKIT JALIL, TAMAN EQUINE, SERI KEMBANGAN boleh hubungi zana (011-2129 2428) untuk temujanji. Jika anda berada di luar kawasan ini, anda masih boleh dapatkan vitamin hebat ini. Zana akan pos ke alamat anda ke seluruh Malaysia =)

Dapatkan konsultasi PERCUMA dan TIPS EXCLUSIVE dengan setiap pembelian khas untuk anda! 

PENGEDAR SHAKLEE KINRARA: SENARAI BARANG YANG PERLU DIBAWA SEBELUM BERSALIN


Assalammualaikum Dan Salam Kasih Sayang..




Apabila kandungan sudah mencapai 32 minggu, seelokknya ibu yang hamil membuat satu checklist barang sebelum bersalin, iaitu satu senarai persiapan barang-barang yang perlu dibawa ke hospital.

Ini bertujuan supaya ibu dapat menyambut kelahiran bayi dalam keadaan yang benar-benar bersedia.

Sekiranya buat minggu-minggu akhir kehamilan, bimbang nanti kalau-kalau bayi tak sabar nak keluar, awal dari tarikh jangkaan, mungkin ada barang-barang yang tertinggal kerana panik! 

Mula-mula, ibu perlu asingkan checklist barang sebelum bersalin ini kepada 2 kategori, iaitu barang keperluan ibu dan barang keperluan bayi.


BARANG KEPERLUAN IBU

1. Tuala mandi  dan kain batik – Sehelai sudah cukup melainkan ibu tahu akan berada di hospital dalam tempoh lebih daripada 1 hingga 2 malam atau ibu akan masuk hospital lebih awal dari tarikh dijangka bersalin atas faktor kesihatan ibu dan kandungan.

2. Keperluan mandi – berus gigi, ubat gigi, sabun, syampu, pencuci muka dan sebagainya.

3. Penjagaan diri – bedak, sikat, getah ikat rambut, deodorant dan sebagainya.

4. 1 helai pakaian untuk pulang dari hospital – Semasa dalam ward, pakai baju yang disediakan oleh pihak hospital.

5. 1 pasang  Stokin tebal – Boleh pakai semasa dalam labour room kerana suhu dalam labour room sangat sejuk. Selain itu, boleh juga dipakai selepas bersalin nanti.

6. 1 plastik berwarna hitam (kecil) – untuk letak uri.

7. 1 plastik besar – untuk letak kain kotor.

8. Minyak selusuh – saya guna minyak kelapa dara dari jenama Tropika. Wangi dan selesa, ada perisa asli atau blackcurrant.

9. Air zam-zam dan buah kurma Ajwa – Untuk diminum / dimakan oleh ibu dan untuk tujuan mentahnik (belah mulut) bayi. Biasanya suami akan tahnik bayi semasa dalam labour room lagi, sebaik bayi keluar dan sebelum menyusu kali pertama.

10. Bengkung moden – Supaya perut ibu sentiasa terjaga. Ingat yer, sebelum makan, pastikan berbengkung dahulu. Guna yang jenis moden lebih mudah semasa dalam wad. Bila dah balik rumah, barulah guna bengkung yang berlilit-lilit tu.

11. Tungku elektrik – Bagus untuk digunakan sekiranya ibu berada lama di hospital selepas bersalin.

12. 1 pack tuala wanita maternity (khas untuk wanita selepas bersalin) – Saya lebih selesa guna tuala wanita jenis pakai basuh berbanding pakai buang.

13. Pakaian dalam wanita – Bra menyusu dan panties (seluar dalam) biasa yang bukan untuk ibu mengandung. Untuk lebih mudah boleh juga guna disposable panties (seluar dalam pakai buang).

14. Buku laporan mengandung – pihak hospital perlukan untuk rujukan. Jangan lupa tau, kang tak pasal-pasal kena marah.

15. Set Berpantang Shaklee – Set ini boleh diambil segera, sebaik sahaja selepas bersalin.

Untuk tambahan, ibu digalakkan mengambil Nutriferon sebagai ganti ubat tahan sakit seperti ponstant atau paracetamol yang dibekalkan oleh pihak hospital.

Ia bertujuan mengelakkan kesan ‘panas’ kepada bayi yang menyusu susu ibu, yang boleh mengakibatkan cirit birit dan tahi hijau, yang terhasil daripada kesan ubat penahan sakit selepas bersalin yang diambil oleh ibu.




BARANG KEPERLUAN BAYI

1. 2 helai tuala mandi bayi.

2. 2 helai kain bedung / selimut bayi.

3. 2 pasang sarung tangan dan sarung kaki bayi.

4. 2 pasang baju lengan panjang dengan seluar panjang bayi.

5. 4 hingga 5 keping lampin pakai buang/pakai basuh. Standby satu pek lampin pakai buang (atau lebih banyak lampin pakai basuh) dalam kereta, kalau-kalau diperlukan nanti.


KEPERLUAN BAYI DI LABOUR ROOM


1. 1 helai baju lengan panjang sahaja (tanpa seluar).

2. 1 helai tuala bayi.

3. 1 helai kain bedung / selimut bayi.

4. 1 pasang sarung tangan dan sarung kaki bayi.

5. 1 lampin pakai buang/pakai basuh.

Semoga perkongsian di atas dapat memberi sedikit sebanyak manfaat kepada ibu-ibu yang ingin membuat checklist barang sebelum bersalin.


Zana adalah Pengedar Sah Shaklee. Jika nak beli apa-apa produk Shaklee, boleh hubungi zana segera. Ready Stock. 


Nama: Zanariah Binti Hussin
ID SHAKLEE: 1124178
Email: zanariahhussin2@gmail.com
Call / WhatsApp : 011-2129 2428
FB: Zanariah Hussin


Jika anda ingin menikmati harga penjimatan potongan harga (diskaun) sehingga 20%, anda boleh mendaftar sebagai ahli Shaklee. Keahlian RM 78.90 sahaja termasuk pos (seumur hidup) dan anda berpeluang menikmati lebih banyak keistimewaan lain selepas mendaftar sebagai ahli nanti. 

Jika anda nak beli produk SHAKLEE ataupun nak COD area PUCHONG, SAUJANA PUCHONG, PUTRA PERDANA, SERI KEMBANGAN, USJ, SUBANG JAYA, PUTRAJAYA, DAMAI UTAMA PUCHONG, GIANT BANDAR KINRARA, BANDAR KINRARA 1,2,3,4&5, TAMAN KINRARA, PUTRA PERDANA, PUNCAK JALIL, BUKIT JALIL, TAMAN EQUINE, SERI KEMBANGAN boleh hubungi zana (011-2129 2428) untuk temujanji. Jika anda berada di luar kawasan ini, anda masih boleh dapatkan vitamin hebat ini. Zana akan pos ke alamat anda ke seluruh Malaysia =)

Dapatkan konsultasi PERCUMA dan TIPS EXCLUSIVE dengan setiap pembelian khas untuk anda! 

PENGEDAR SHAKLEE KINRARA: CARA MENYIMPAN ATAU MEMBUAT STOCK (EBM) SUSU PERAHAN


Assalammualaikum Dan Salam Kasih Sayang..



Tiada alasan untuk Ibu yang bekerja untuk tidak menyusukan anaknya secara eklusif. Tidak mustahil ibu yang bekerja mampu menyusukan anaknya sehingga 2 tahun atau lebih.

Dalam konsep penyusuan, ibu kena la belajar teknik penyusuan yang betul termasuk buku-buku, melalui intenet, kelas-kelas penyusuan dan sebagainya.

Dalam entri ini, saya akan kongsikan bagaimana cara menyimpan atau membuat stok EBM (Express Breast Milk).


APAKAH PERLU ANDA LAKUKAN?





1. Pam Susu

Pemilihan pam yang berkualiti sangat penting. Terdapat pelbagai jenis pam di pasaran sekarang. Jika ibu mempunyai pam elektrik atau bateri, ibu boleh mengempam susu sambil menyusu bayi pada payudara sebelah. Aktiviti ini akan lebih merangsang penghasilan susu dan menjimatkan masa. Anda akan teruja melihat hasil melalui teknik ini. 

2. Buat Stok

Ibu perlu memerah dan membuat simpanan stok susu seawal satu atau dua minggu selepas kelahiran. Saya biasanya membuat stok selepas sahaja susu awal (kolostrum) berakhir, biasanya seminggu selepas kelahiran. Pada waktu ini susu sangat banyak terhasil. Tempoh ini juga sangat sesuai untuk kita merangsang penghasilan susu.

3. Gunakan Masa Yang Ada

Ibu perlu memerah susu pada bila-bila masa yang termampu.Walaupun bayi telah cukup menyusu tetapi payudara masih terasa ada baki atau susu lebihan, teruskan pemerahan susu.

Biasanya dalam tempoh berpantang, susu ibu sangat banyak. Jangan bazirkan peluang yang ada.


4. Labelkan Setiap Sesi

Labelkan bekas penyimpanan susu dengan maklumat tarikh dan waktu perahan. Ibu boleh mengunakan storage bottles atau storage bags. Cuci bekas simpan (storage bottles) dengan air sabun  dan bilas dengan air panas.


Saya syorkan ibu menggunakan pencuci serbaguna Basic H2 Shaklee RM 46.00 (16 oz) untuk mencuci alatan mengempam dan bekas simpanan susu perahan. Basic H2 Shaklee bersifat semulajadi, non-toksik, biodegradable serta jimat. Guna setitik sahaja! 

Terdapat juga ibu-ibu yang menggunakan bekas dadih atau plastik ais krim sebagai alat untuk menyimpan susu perahan. Tetapi ingat, bekas dadih itu hanya disarankan 2 kali penggunaan sahaja. Bekas jenis plastik samada plastik ais krim atau storage bags (khas untuk simpan EBM) hendaklah digunakan sekali sahaja. Dengan kata lain ia adalah jenis pakai buang.

 

5. Pam Waktu Malam

Ibu digalakkan memerah atau megempam susu pada waktu malam kerana penghasilan susu lebih aktif pada waktu itu. Ibu boleh mengambil kesempatan waktu malam ini, lebih-lebih lagi jika bayi tidur lama.


6. Latih Bayi Minum EBM

Susu perahan yang dibekukan ini nanti akan mula diberikan kepada bayi menggunakan cawan atau sudu semasa ibu sudah hampir masuk bekerja. 

JANGAN beri susu perahan sewaktu anda masih lama untuk bersama bayi, walaupun dengan niat hendak melatih bayi, dibimbangi bayi mengalami kekeliruan. 

Hanya dalam tempoh sebulan atau 2 minggu sebelum ibu masuk kerja, barulah bayi boleh diperkenalkan dengan susu perahan ini.


* TEMPOH PENYIMPANAN SUSU PERAHAN

  • Susu yang baru diperah hanya boleh ditinggalkan pada suhu bilik (25-37°c) tidak lebih dari 4 jam, atau 8 jam bagi bilik berhawa dingin bersuhu kurang 25°c, bagi bayi sihat sahaja. Bagi bayi pramasa/sakit susu perahan TIDAK BOLEH ditinggalkan langsung.
  • Jika susu perahan tidak dibekukan sebaliknya hanya diletakkan dalam peti sejuk bersuhu 2-4°c, susu perahan tersebut hanya boleh disimpan selama kurang dari 8 hari bagi bayi sihat, atau 48 jam bagi bayi pramasa/sakit.
  • Tempoh penyimpanan susu perahan dalam tempat pembeku (freezer) bagi peti sejuk satu pintu ialah 2 minggu sahaja.
  • Tempoh penyimpanan susu perahan dalam tempat pembeku (freezer) bagi peti sejuk dua pintu pula adalah jauh lebih lama iaitu 3 bulan.
  • Tempoh penyimpanan susu perahan dalam peti sejuk beku (deep freezer) adalah yang terbaik, iaitu 6 bulan. Bagaimanapun, sebaik sahaja melalui proses nyahbeku (defrost), tempoh penyimpanan hanya 24 jam bagi bayi sihat, atau 12 jam bagi bayi pramasa/sakit. Sebaik dinyahbeku, susu perahan TIDAK BOLEH dibekukan semula.



Hubungi saya untuk sebarang pertanyaan, konsultasi & khidmat nasihat PERCUMA berkenaan cara menyimpan atau membuat stok EBM ini.

Zana adalah Pengedar Sah Shaklee. Jika nak beli apa-apa produk Shaklee, boleh hubungi zana segera. Ready Stock. 


Nama: Zanariah Binti Hussin
ID SHAKLEE: 1124178
Email: zanariahhussin2@gmail.com
Call / WhatsApp : 011-2129 2428
FB: Zanariah Hussin


Jika anda ingin menikmati harga penjimatan potongan harga (diskaun) sehingga 20%, anda boleh mendaftar sebagai ahli Shaklee. Keahlian RM 78.90 sahaja termasuk pos (seumur hidup) dan anda berpeluang menikmati lebih banyak keistimewaan lain selepas mendaftar sebagai ahli nanti. 

Jika anda nak beli produk SHAKLEE ataupun nak COD area PUCHONG, SAUJANA PUCHONG, PUTRA PERDANA, SERI KEMBANGAN, USJ, SUBANG JAYA, PUTRAJAYA, DAMAI UTAMA PUCHONG, GIANT BANDAR KINRARA, BANDAR KINRARA 1,2,3,4&5, TAMAN KINRARA, PUTRA PERDANA, PUNCAK JALIL, BUKIT JALIL, TAMAN EQUINE, SERI KEMBANGAN boleh hubungi zana (011-2129 2428) untuk temujanji. Jika anda berada di luar kawasan ini, anda masih boleh dapatkan vitamin hebat ini. Zana akan pos ke alamat anda ke seluruh Malaysia =)

Dapatkan konsultasi PERCUMA dan TIPS EXCLUSIVE dengan setiap pembelian khas untuk anda! 

PENGEDAR SHAKLEE KINRARA: CARA HILANGKAN STRETCHMARK


Assalammualaikum Dan Salam Kasih Sayang..




Stretchmark bukan saja berlaku di kalangan ibu hamil, tetapi boleh berlaku kepada sesiapa sahaja. Mereka yang gemuk, apabila kembali kurus, mungkin juga akan mempunyai kesan regangan pada kulit atau stretchmark. Rekahan kulit atau dikenali juga sebagai stretch mark ini merupakan parut kecil yang terjadi dipermukaan kulit akibat dari kesan regangan kulit. Memang satu gambaran yang mencacatkan pandangan apabila pada tubuh kita terdapat kesan regangan kulit ini. Walaubagaimana pun, ada juga ibu-ibu yang langsung tak mempunyai kesan stretchmark sewaktu hamil..Beruntunglah mereka ni yer..

Cara untuk menghilangkan stretchmark??

Stretchmark ada 2 jenis iaitu stretchmark berwarna putih dan stretchmark berwarna gelap( Menurut doktor yang pernah saya tanyakan mengenai stretchmark). Menurut beliau, stretchmark berwarna putih adalah stretchmark kekal. Manakala stretchmark yang berwarna kehitaman atau gelap masih boleh dihilangkan, namun bukanlah 100% dapat hilang..

Penggunaan losyen atau krim stretchmark dari awal kehamilan boleh membantu mengurangkan kesan stretchmark. Pengambilan protein yang cukup juga boleh membantu untuk memperbaharui sel kulit kita pada kawasan rekahan dan memudarkan parut stretchmark. Walaubagaimanapun, agak mustahil untuk menghilangkan kesan regangan yang agak teruk 100%.

Ini diantara cara untuk membantu mengurangkan stretchmark:


  • Anda boleh menyapu losyen yang mengandungi minyak zaitun, minyak kelapa atau aloe vera. Tujuan losyen adalah untuk mencegah kulit daripada kering dan mencegahnya daripada merekah akibat regangan semasa hamil. Sebaik-baiknya disapu selepas mandi. 
  • Elakkan pengambilan minuman berkafein dan beralkohol yang boleh menyebabkan kulit kering. Banyakkan minum air mineral yang boleh membantu melembapkan kulit.
  • Makan banyak buah-buahan, minum air masak, yogurt dan susu segar bagi memastikan badan sentiasa cukup bekalan air.
  • Jika terasa gatal, jangan digaru secara kasar. Gunakan losyen dan sapu dengan lembut pada bahagian stretchmark yang gatal itu dan gosok lembut sehingga hilang rasa gatalnya.
  • Anda boleh juga mengamalkan body scrub atau lulur badan pada bahagian stretchmark supaya sel kulit mati pada bahagian stretchmark dapat ditanggalkan dan parut dapat dikurangkan.


Jika anda inginkan alternatif daripada Shaklee, ada beberapa saranan jika anda  bercadang untuk mengatasi masalah ini:-


  • Mengambil Protein ESP dan Vitamin C setiap hari
  • Menyapu bahagian stretchmark dengan Vitamin E
  • Mengamalkan Collagen Powder Shaklee untuk mempercepatkan pembaharuan dan keanjalan kulit dari dalaman..


Jika anda tidak mampu mengambil kesemua yang dicadangkan, boleh lah mencuba sekurang-kurangnya Protein ESP, Vitamin C dan Vitamin E..

Disamping itu, anda perlu minum air kosong sekurang-kurangnya 2-3 liter untuk memastikan kulit anda juga lembap dan sihat.

InsyaAllah, jika diamalkan dengan konsisten, bukan saja dapat membantu mengurangkan kesan stretchmark, malahan sangat membantu mengekalkan kesihatan kulit anda keseluruhannya.

Berminat nak mencuba?

Hubungi saya sekarang. InsyaaAllah, saya boleh membantu anda!!

Nama: Zanariah Binti Hussin
ID SHAKLEE: 1124178
Email: zanariahhussin2@gmail.com
Call / WhatsApp : 011-2129 2428
FB: Zanariah Hussin


Jika anda ingin menikmati harga penjimatan potongan harga (diskaun) sehingga 20%, anda boleh mendaftar sebagai ahli Shaklee. Keahlian RM 78.90 sahaja termasuk pos (seumur hidup) dan anda berpeluang menikmati lebih banyak keistimewaan lain selepas mendaftar sebagai ahli nanti. 

Jika anda nak beli produk SHAKLEE ataupun nak COD area PUCHONG, SAUJANA PUCHONG, PUTRA PERDANA, SERI KEMBANGAN, USJ, SUBANG JAYA, PUTRAJAYA, DAMAI UTAMA PUCHONG, GIANT BANDAR KINRARA, BANDAR KINRARA 1,2,3,4&5, TAMAN KINRARA, PUTRA PERDANA, PUNCAK JALIL, BUKIT JALIL, TAMAN EQUINE, SERI KEMBANGAN boleh hubungi zana (011-2129 2428) untuk temujanji. Jika anda berada di luar kawasan ini, anda masih boleh dapatkan vitamin hebat ini. Zana akan pos ke alamat anda ke seluruh Malaysia =)

Dapatkan konsultasi PERCUMA dan TIPS EXCLUSIVE dengan setiap pembelian khas untuk anda! 

Wednesday, December 23, 2015

PENGEDAR SHAKLEE KINRARA: KALSIUM PENTING UNTUK TULANG


Assalammualaikum Dan Salam Kasih Sayang..

Ada wanita yang tak suka minum susu. Mana tak nya rasa susu yang tak boleh nak minum. Tapi jika kita mengandung, minuman yang paling utama adalah susu. Bila kita pergi checkup, nurse mesti akan bertanya, minum susu ke tak?


Benarlah, apabila kita sayangkan seseorang, kita sanggup berubah dan melakukan apa sahaja dan itulah yang terjadi. Kerana sayangkan anak di dalam kandungan, mesti kita sanggup minum susu walaupun loya tekak...sanggup telan segala vitamin yang klinik bekalkan walaupun hakikatnya kita ini penakut makan pil. Kerana apa? kerana kita nak yang Terbaik buat insan yang kita Sayang.

Kenapa kita nak kena minum susu? Kalau tak nak minum, tak boleh ke? Kebanyakkan wanita diluar sana yang tak suka minum susu. Tapi sekarang ada Supplement ada kalsium

Ya Kalsium..komponen yang penting di dalam susu. Tak nak minum susu boleh jer tapi kenalah ambil makanan yang tinggi kalsium untuk bekalkan kalsium pada badan. Contohnya makan keju, tauhu, yogurt, pisang dan macam2 lagi.

Sebenarnya kalsium ni bukan penting untuk wanita hamil jer. Semua peringkat umur sangat perlukan kalsium. Sebab itulah dari kecil kita minum susu dan sepatutnya diteruskan sehingga dewasa untuk menguatkan tulang.




Apa yang penting sangat kalsium ni? Kalau kurang kalsium apa jadi?

  • Mudah mengalami kekejangan otot atau semut-semut
  • Sukar tidur (Insomnia)
  • Usus menjadi lemah dan sering sembelit
  • Sakit pinggang dan kaki
  • Cepat naik angin dan mudah terkejut
  • Luka susah sembuh, darah lambat beku
  • Oleh kerana kekurangan kalsium menyebabkan tisu kolagen sukar terbentuk, ia juga akan mengakibatkan masalah sakit sendi
  • Menurunkan kadar metabolisme
  • Meningkatkan risiko penyakit tekanan darah tinggi dan penyakit jantung
  • Lemah, tidak berdaya dan cepat letih
  • Rambut gugur bagi ibu-ibu selepas bersalin
 
Jadi bila kekurangan kalsium memanglah banyak masalah yang timbul. Paling ketara bagi saya, selalu kejang lebih-lebih lagi ketika mengandung. Sakit pinggan tu memang biasa la kan..

Tapi sekarang dah lebih mudah...alternatif untuk susu bagi saya adalah OSTEMATRIX SHAKLEE telan jer pil kalsium ni.. senang..

OsteMatrix membekalkan nutrien-nutrien harian termasuk kalsium yang dapat membantu dalam pembentukan dan penjagaan tulang dan gigi. Ia juga mengandungi magnesium, vitamin D dan mineral zink, tembaga dan manganese untuk membantu dalam memelihara kesihatan yang baik. Kaplet yang bersaiz kecil dan disalut licin ini juga mudah ditelan.

PENTING! Pastikan pil Kalsium yang anda ambil mengandungi Magnesium juga. Kerana, mengikut kajian pengambilan Kalsium adalah paling baik jika diambil bersama dengan dengan Magnesium. Penyerapan Kalsium akan jadi paling baik dengan kehadiran Magnesium. Kekurangan Magnesium memberi kesan kepada kemampuan tubuh mengawal penggunaan Kalsium.



Kalsium TIDAK BOLEH diambil bersama zat besi kerana mereka akan bergabung bersama, menjadikan penyerapan keduanya terganggu.

Zana adalah Pengedar Sah Shaklee. Jika nak beli apa-apa produk Shaklee, boleh hubungi zana segera. Ready Stock. 


Nama: Zanariah Binti Hussin
ID SHAKLEE: 1124178
Email: zanariahhussin2@gmail.com
Call / WhatsApp : 011-2129 2428
FB: Zanariah Hussin


Jika anda ingin menikmati harga penjimatan potongan harga (diskaun) sehingga 20%, anda boleh mendaftar sebagai ahli Shaklee. Keahlian RM 78.90 sahaja termasuk pos (seumur hidup) dan anda berpeluang menikmati lebih banyak keistimewaan lain selepas mendaftar sebagai ahli nanti. 

Jika anda nak beli produk SHAKLEE ataupun nak COD area PUCHONG, SAUJANA PUCHONG, PUTRA PERDANA, SERI KEMBANGAN, USJ, SUBANG JAYA, PUTRAJAYA, DAMAI UTAMA PUCHONG, GIANT BANDAR KINRARA, BANDAR KINRARA 1,2,3,4&5, TAMAN KINRARA, PUTRA PERDANA, PUNCAK JALIL, BUKIT JALIL, TAMAN EQUINE, SERI KEMBANGAN boleh hubungi zana (011-2129 2428) untuk temujanji. Jika anda berada di luar kawasan ini, anda masih boleh dapatkan vitamin hebat ini. Zana akan pos ke alamat anda ke seluruh Malaysia =)

Dapatkan konsultasi PERCUMA dan TIPS EXCLUSIVE dengan setiap pembelian khas untuk anda! 

Copyright to Zana vitamin shop
Designed by UMIESUEstudio 2015